FAQ

POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI

Vas zanimajo naše storitve, vendar se vam porajajo še kakšna vprašanja? Za vas smo zbrali nekatera najpogostejša vprašanja, s katerimi boste hitro prišli do odgovora. V kolikor med pogostimi vprašanji nismo odgovorili na vašega, nam pišite na info@sped-star.com. Potrudili se bomo, da vam odgovorimo v najkrajšem možnem času.

?
Kdaj se odločiti za zbirni ali ekspresni prevoz?

Ta odločitev je odvisna od več dejavnikov, na primer: od velikosti pošiljke, nujnosti pošiljke, vaših stroškov, če pošiljka ni pravočasno dostavljena, praznikov v državah tranzita ... Če je pomembno, da pošiljka prispe na cilj čim prej, vsekakor priporočamo ekspresni prevoz. Če pošiljka ni nujna, lahko izberete tudi zbirni prevoz.

?
Kako naj vemo, ali smo izbrali najboljšega ponudnika?

Pri izbiri transporta se veliko strank odloča na podlagi cene. Najnižja cena pa ni vedno tudi najboljša izbira. Če je vaša pošiljka vredna veliko oziroma jo potrebujete na točno določen termin, sta veliko bolj kot cena pomembni zanesljivost in točnost prevoznika, v primeru prevoza nevarnega ali občutljivega blaga pa tudi reference. Glede na vsebino svojega tovora premislite, ali je bolje plačati več in imeti partnerja, na katerega se lahko zanesete.

?
Ali je bolje imeti enega ali več prevoznikov za eno destinacijo?

Naše načelo je, da stranke vedno skušamo prepričati o sodelovanju s samo enim prevoznikom. Zaradi tega ne prihaja do neskladij med različnimi pošiljkami, reševanje morebitnih težav je veliko bolj preprosto, hkrati pa se zavežemo, da je Sped Star za vas na razpolago 365 dni v letu.

?
Kdaj dodatno zavarovati blago med prevozom?

Po CMR-konvenciji je blago v transportu zavarovano. Ker pa je cestni transport nepredvidljiv, svojim strankam vedno svetujemo, da če gre za transport občutljivega ali visoko vrednostnega blaga, le-tega še dodatno zavarujete. Le tako lahko v primeru poškodb ali kraje dobite povrnjeno celotno vrednost blaga.

?
Ali je bolje imeti lastno ali najeto skladišče?

Poleg transportnih storitev ponujamo tudi možnost skladiščenja blaga, zato svojim strankam vedno svetujemo najem naših skladišč in celovit servis Sped Star. in sicer zaradi povsem praktičnega razloga – le tako lahko ceno prevoza v največji meri znižamo, hkrati pa hitro in brez dodatnih zapletov poskrbimo za transport vaše pošiljke.

?
Zakaj je treba vedno sporočiti dimenzije tovora in pogostost prevozov?

Dimenzije tovora so pomembne, saj lahko le na tak način preračunamo, koliko prostora je še na voljo na posameznem tovornjaku oziroma ali se splača izvesti transport z manjšim vozilom. Rezultat uporabe večjega ali manjšega vozila pa je v ceni in hitrosti dostave. Za svoje stranke vedno stremimo k temu, da ponudimo najugodnejšo ceno.

Niste našli odgovora
na svoje vprašanje?
Kontaktirajte nas
Avatar
Kaja Habjanič
administracija

Sped Star d.o.o.

    Odgovorite mi:
    Najvišja ocena bonitetne odličnosti v Sloveniji. Platinasta odličnost za leto 2023. Najvišja ocena bonitetne odličnosti v Sloveniji. Platinasta odličnost za leto 2023.