Zaposlitev

Zaradi vedno večje povezanosti sveta in storitev podjetje Sped Star d. o. o. neprestano raste, se razvija in širi svojo ekipo. Na tem mestu najdete aktualna prosta delovna mesta v našem podjetju. Če na seznamu ne najdete ustreznega delovnega mesta zase, se lahko vpišete v našo neodvisno bazo kandidatov za zaposlitev. Izpolnite obrazec ali nam pošljite življenjepis s kratkim motivacijskim pismom na info@sped-star.com. Ko bomo potrebovali vaše znanje in pomoč, bomo z vami z veseljem stopili v stik.

Image

Kot specialist za trge Zahodne Evrope svojim partnerjem nudimo zanesljivo, kakovostno in uspešno izvedbo storitev. V svojo ekipo vabimo sodelavca, ki bo kos izzivom v konkurenčnem svetu transporta.

ORGANIZATOR TRANSPORTA - DISPONENT (m/ž)

Ste organizator z dušo in telesom, iznajdljivi, zavzeti in predani? Pričakujemo močno voljo, disciplino, odgovornost in vztrajnost, obenem pa ponujamo veliko svobode, stimulativne pogoje dela ter priložnost za soustvarjanje uspešne podjetniške zgodbe. Samostojno boste skrbeli za organiziranje in optimiziranje cestnega prevoza, pridobivanje novih naročnikov, ter vzdrževanje in nadgrajevanje odnosov z obstoječimi partnerji.

Ključne naloge:

 • Organiziranje in optimiziranje cestnega prevoza / disponiranje
 • sledenje transportu, nadziranje voznikov in sprotno reševanje situacij
 • koordinacija z vozniki, naročniki in drugimi poslovnimi partnerji
 • sodelovanje z ostalimi sodelavci v organizaciji
 • sodelovanje pri pridobivanju novih poslov
 • obiski partnerjev na terenu, vključno s tujino

Potrebna znanja in kompetence:

 • aktivno znanje angleškega jezika je obvezno
 • znanje nemškega jezika je lahko prednost
 • odlične komunikacijske in pogajalske veščine so potrebne
 • vsaj 2. leti izkušenj v transportu in logistiki, na podobnem delovnem mestu
 • dokončana vsaj V. stopnja izobrazbe
 • poznavanje MS Office orodij
 • izpit B kategorije

Ste se prepoznali v zgornjem opisu? Poleg tega ste tudi motivirana, dobro organizirana, urejena, samostojna in ciljno usmerjena oseba. Hitro se učite in prilagajate različnim situacijam. Imate visoke etične in socialne vrednote in ste timski človek. Zavrnitve, spreminjajoča se dinamika dela, zahtevni naročniki vas ne vržejo s tira. Potem ste pravi kandidat za ta izziv.

Nudimo:

- delo v dinamičnem okolju
- zaposlitev za nedoločen čas s poskusnim obdobjem
- možnost napredovanja
- stimulativno plačilo

Delovno mesto je v Ljubljani.

Motivirane kandidate, ki izpolnjujete pogoje in si želite nadaljevati poklicno pot v manjšem, vendar uspešnem podjetju, ki deluje v mednarodnem okolju, vljudno vabimo, da se nam predstavite z življenjepisom in priloženo osebno fotografijo. Prijave pošljite na elektronski naslov prodaja@sped-star.com.

Image

TRANSPORTNE IN LOGISTIČNE STORITVE

Image

Pri Sped Staru vam nudimo mednarodne in lokalne prevoze različnih obsegov. Specializirani smo za prevoze nevarnega blaga, frigo prevoze, varno poskrbimo za transport tovora hi-tech, v svojem voznem parku pa imamo tudi vozila, prilagojena za hladilniški transport hitro pokvarljivega blaga in vozila, ki ustrezajo strogim farmacevtskim zahtevam. Poleg tega nudimo tudi logistiko za potrebe avtomobilskega in tekstilnega tovora ter tovora težke industrije, poskrbimo pa tudi za manjše storitve, kot so kombi prevozi ali selitve v tujino.

DRUGE STORITVE IN POSTOPKI

Image

Ne glede na to, katero storitev opravljamo za vas, vedno poskrbimo za varnost, zanesljivost, točnost in kakovost. Pri transportu nevarnega, vrednega ali posebnega blaga je varnost tovora, okolice in soudeležencev v prometu na prvem mestu. Z vsako dostavljeno pošiljko dokazujemo, da smo Sped Star zaupanja vreden in zanesljiv partner, ki skrbi, da vaš tovor na cilj prispe takšen, kot smo ga prevzeli. Pri Sped Staru smo izkušeni tudi v urejanju birokratskih transportnih postopkov.

Image
Waehouse
29.854 m2
SKLADIŠČNIH MEST
Box
10.879
POŠILJK LETNO
Truck
3,5 mio
KILOMETROV LETNO
Map
28
LOKACIJ
Earth
15
DRŽAV

POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI

?
Kdaj se odločiti za zbirni ali ekspresni prevoz?

Ta odločitev je odvisna od več dejavnikov, na primer: od velikosti pošiljke, nujnosti pošiljke, vaših stroškov, če pošiljka ni pravočasno dostavljena, praznikov v državah tranzita ... Če je pomembno, da pošiljka prispe na cilj čim prej, vsekakor priporočamo ekspresni prevoz. Če pošiljka ni nujna, lahko izberete tudi zbirni prevoz.

?
Kako naj vemo, ali smo izbrali najboljšega ponudnika?

Pri izbiri transporta se veliko strank odloča na podlagi cene. Najnižja cena pa ni vedno tudi najboljša izbira. Če je vaša pošiljka vredna veliko oziroma jo potrebujete na točno določen termin, sta veliko bolj kot cena pomembni zanesljivost in točnost prevoznika, v primeru prevoza nevarnega ali občutljivega blaga pa tudi reference. Glede na vsebino svojega tovora premislite, ali je bolje plačati več in imeti partnerja, na katerega se lahko zanesete.

?
Ali je bolje imeti enega ali več prevoznikov za eno destinacijo?

Naše načelo je, da stranke vedno skušamo prepričati o sodelovanju s samo enim prevoznikom. Zaradi tega ne prihaja do neskladij med različnimi pošiljkami, reševanje morebitnih težav je veliko bolj preprosto, hkrati pa se zavežemo, da je Sped Star za vas na razpolago 365 dni v letu.

?
Kdaj dodatno zavarovati blago med prevozom?

Po CMR-konvenciji je blago v transportu zavarovano. Ker pa je cestni transport nepredvidljiv, svojim strankam vedno svetujemo, da če gre za transport občutljivega ali visoko vrednostnega blaga, le-tega še dodatno zavarujete. Le tako lahko v primeru poškodb ali kraje dobite povrnjeno celotno vrednost blaga.

?
Ali je bolje imeti lastno ali najeto skladišče?

Poleg transportnih storitev ponujamo tudi možnost skladiščenja blaga, zato svojim strankam vedno svetujemo najem naših skladišč in celovit servis Sped Star. in sicer zaradi povsem praktičnega razloga – le tako lahko ceno prevoza v največji meri znižamo, hkrati pa hitro in brez dodatnih zapletov poskrbimo za transport vaše pošiljke.

?
Zakaj je treba vedno sporočiti dimenzije tovora in pogostost prevozov?

Dimenzije tovora so pomembne, saj lahko le na tak način preračunamo, koliko prostora je še na voljo na posameznem tovornjaku oziroma ali se splača izvesti transport z manjšim vozilom. Rezultat uporabe večjega ali manjšega vozila pa je v ceni in hitrosti dostave. Za svoje stranke vedno stremimo k temu, da ponudimo najugodnejšo ceno.

Najvišja ocena bonitetne odličnosti v Sloveniji. Platinasta odličnost za leto 2023. Najvišja ocena bonitetne odličnosti v Sloveniji. Platinasta odličnost za leto 2023.