Storitve

Image

TRANSPORTNE IN LOGISTIČNE STORITVE

Image

Pri Sped Staru vam nudimo mednarodne in lokalne prevoze različnih obsegov. Specializirani smo za prevoze nevarnega blaga, frigo prevoze, varno poskrbimo za transport tovora hi-tech, v svojem voznem parku pa imamo tudi vozila, prilagojena za hladilniški transport hitro pokvarljivega blaga in vozila, ki ustrezajo strogim farmacevtskim zahtevam. Poleg tega nudimo tudi logistiko za potrebe avtomobilskega in tekstilnega tovora ter tovora težke industrije, poskrbimo pa tudi za manjše storitve, kot so kombi prevozi ali selitve v tujino.

DRUGE STORITVE IN POSTOPKI

Image

Ne glede na to, katero storitev opravljamo za vas, vedno poskrbimo za varnost, zanesljivost, točnost in kakovost. Pri transportu nevarnega, vrednega ali posebnega blaga je varnost tovora, okolice in soudeležencev v prometu na prvem mestu. Z vsako dostavljeno pošiljko dokazujemo, da smo Sped Star zaupanja vreden in zanesljiv partner, ki skrbi, da vaš tovor na cilj prispe takšen, kot smo ga prevzeli. Pri Sped Staru smo izkušeni tudi v urejanju birokratskih transportnih postopkov.

Image
MEDNARODNI PREVOZI
Flame
Mednarodni transport različnih količin in vrst tovora po celotni Srednji in Južni Evropi.
LOKALNI PREVOZI
Tablet
Poleg široke mednarodne mreže Sped Star vam nudimo tudi transport in logistiko na lokalni ravni.
PREVOZI NEVARNEGA BLAGA
Snowflake
Specialisti za prevoz nevarnega blaga, opremljeni z dolgoletnimi izkušnjami in znanjem.
FRIGO PREVOZI
Building
Prevoz blaga z nadzorovanim temperaturnim režimom med -30 °C do +30 °C.
KOMBI PREVOZI
Drugs
Za potrebe transporta tovora manjšega obsega ali velikosti vam nudimo transport s kombijem.
SELITVE V TUJINO
Drugs
Pri Sped Staru nudimo tudi storitve selitve večjih ali manjših tovorov v tujino.
AVTOMOBILSKA LOGISTIKA
Drugs
Specializirani smo za prevoz in logistične storitve različnih avtomobilskih komponent.
FARMACEVTSKA LOGISTIKA
Drugs
Izpolnjujemo stroga merila kakovosti za transport in logistiko farmacevtskega tovora.
HITRO POKVARLJIVO BLAGO
Drugs
Hiter in kakovosten prevoz hitro pokvarljivega blaga v prilagojenih hladilnih vozilih Sped Star.
TEKSTILNA INDUSTRIJA
Drugs
Transportna in logistična podpora tekstilni industriji pri oskrbi prodajnih centrov.
TEŽKA INDUSTRIJA
Drugs
Transportne in logistične storitve za uvoz ali izvoz strojev, opreme, komponent, polizdelkov in izdelkov težke industrije.
INDUSTRIJA HI-TECH
Drugs
Pri Sped Staru zagotavljamo zaupanja vreden, varen in hiter prevoz tovora Hi-tech z veliko vrednostjo.
CARINSKI POSTOPKI
Drugs
Celovite rešitve na področju posredovanja carinskih postopkov, izvoznega carinjenja in tranzitnih postopkov.
ZAVAROVANJE BLAGA
Drugs
Kljub varnemu transportu se lahko pojavijo nepredvidljive okoliščine, za katere priporočamo zavarovanje blaga.
FORWARDING BLAGA
Drugs
Hiter, preprost in zanesljiv transport pošiljk, naročenih v vaši spletni trgovini.

MEDNARODNI PREVOZI

Image

STROKOVNOST IN USPOSOBLJENOST

S svojo transportno in logistično mrežo smo prisotni v številnih državah Srednje in Južne Evrope, specializirani predvsem za države Beneluksa in Nemčijo. Tovrstna povezanost nam omogoča, da nudimo mednarodni transport glede na različne količine in vrste tovora, odvisno od vaših potreb in želja. Na mednarodni ravni nudimo transport vseh vrst in oblik – od klasičnega transporta blaga s tovornjakom ali kombijem do prevoza nevarnega ADR-blaga, frigo prevozov, selitvenih prevozov in prevozov specializiranega blaga, od izdelkov hi-tech do izdelkov težke industrije. Mednarodna povezanost nam omogoča, da svoje storitve opravljamo hitro in zanesljivo, z dolgoletnimi izkušnjami in znanjem pa vam pomagamo in svetujemo pri izpolnjevanju carinskih izvoznih in uvoznih postopkov.

PRIDOBITE HITRO PONUDBO

  LOKALNI PREVOZI

  Image

  STROKOVNOST IN USPOSOBLJENOST

  Poleg široko mednarodnih storitev vam pri Sped Staru nudimo tudi transport in logistiko na lokalni ravni na območju Republike Slovenije. Poskrbimo za prevzem, naklado, dostavo in razklad blaga, poskrbimo pa tudi za ustrezno dokumentacijo, varnost in sledljivost vašega tovora med transportom. Pri tem je poleg varnosti tovora ključnega pomena hitrost, da pošiljko dostavimo v dogovorjenem času.

  PRIDOBITE HITRO PONUDBO

   PREVOZI NEVARNEGA BLAGA

   Image

   STROKOVNOST IN USPOSOBLJENOST

   ADR je oznaka za Accord Dangereux Routier oziroma za blago, ki spada v skupino nevarnih snovi, in zahteva posebno rokovanje. Transport nevarnega blaga predstavlja veliko odgovornost za pošiljatelja, prejemnika in prevoznika, zato se pri Sped Staru zavedamo nevarnosti in odgovornosti tega dela. Pri prevozu dosledno upoštevamo predpise Evropskega sporazuma o mednarodnem cestnem prevozu nevarnega blaga. Sped Starovi vozniki so seznanjeni z njim, imajo izkušnje in ustrezno znanje, kako ravnati z različnimi vrstami tovora. Zagotavljamo vam tehnično brezhibna vozila, prost pretok blaga, mednarodno izmenjavo podatkov, predvsem pa popolno varnost in zanesljivost.

   PRIDOBITE HITRO PONUDBO

    FRIGO PREVOZI

    Image

    STROKOVNOST IN USPOSOBLJENOST

    Veliko svežih živil se od nas uvozi v tujino ali obratno, pri čemer je hiter in kakovosten transport ključnega pomena za krajšanje uvozne oziroma izvozne poti. Sped Starov vozni park vključuje tudi posebej prilagojena vozila s hladilnimi sistemi, ki so namenjena prevozu zamrznjenega oziroma hlajenega blaga. Ker je pri tovrstnem blagu čas ključnega pomena, vselej stremimo k točnosti in zanesljivosti, obenem pa zagotavljamo najvišjo kakovost in najboljše pogoje za transport blaga.

    PRIDOBITE HITRO PONUDBO

     KOMBI PREVOZI

     Image

     STROKOVNOST IN USPOSOBLJENOST

     Za manjše pošiljke imamo na voljo tudi manjša vozila. Transport s kombiji opravljamo tako na lokalni kot na mednarodni ravni, za različne velikosti in oblike pošiljk. Transport tako niso samo veliki tovornjaki in težki tovori, včasih je za vaše potrebe dovolj že kombi prevoz, ki je hitrejši, stroški in vpliv na okolje pa manjši.

     PRIDOBITE HITRO PONUDBO

      SELITVE V TUJINO

      Image

      STROKOVNOST IN USPOSOBLJENOST

      Selite v tujino svoje podjetje in potrebujete transport pisarniške opreme? Morate v podružnico v tujini prepeljati neki stroj ter iščete hiter in ugoden transport? Ali pa samo svojo karierno pot nadaljujete izven meja in potrebujete transport osebnih stvari? Na voljo smo vam za vse selitvene situacije, uredimo tudi vso potrebno dokumentacijo za prevoz čez mejo in omogočamo sledenje pošiljki. Varen in hiter prevoz vaših stvari sta za nas na prvem mestu.

      PRIDOBITE HITRO PONUDBO

       AVTOMOBILSKA LOGISTIKA

       Image

       STROKOVNOST IN USPOSOBLJENOST

       Pri Sped Staru organiziramo in izvajamo tudi cestni prevoz in logistiko izdelkov avtomobilske industrije – od sestavnih komponent, rezervnih delov do končno izdelanih avtomobilov. Nudimo vam transportne in logistične storitve od dobavitelja do distribucijskega središča ali druge končne lokacije. Zagotavljamo visoko stopnjo varnosti, hitro in varno pretovarjanje, zanesljivost transporta, sledenje tovoru in njegovo ustrezno zavarovanje. Avtomobilsko logistiko izvajamo na mednarodni ravni, pri čemer poskrbimo tudi za vse izvozne in uvozne carinske ter tranzitne postopke.

       PRIDOBITE HITRO PONUDBO

        FARMACEVTSKA LOGISTIKA

        Image

        STROKOVNOST IN USPOSOBLJENOST

        Farmacevtska industrija ima za transport in logistiko svojih izdelkov postavljena stroga merila kakovosti oskrbovalne verige, njihovo izpolnjevanje pa predstavlja velik izziv. Vendar ne za nas! S transportom in logistiko farmacevtskih izdelkov imamo pri Sped Staru dolgoletne izkušnje, pri čemer na prvo mesto vedno postavljamo nadzorovano atmosfero blaga v posebnih hlajenih vozilih, varnost tovora in dostavo v najkrajšem možnem času.

        PRIDOBITE HITRO PONUDBO

         HITRO POKVARLJIVO BLAGO

         Image

         STROKOVNOST IN USPOSOBLJENOST

         Transport hitro pokvarljivega blaga zahteva upoštevanje strogih predpisov, ki zahtevajo natančne in ustrezne logistične rešitve. Pri hitro pokvarljivem blagu gre za tekmo s časom, zato sta hitrost in kakovost transporta ključnega pomena. Pri Sped Staru za transport hitro pokvarljivega blaga poskrbimo z za to prilagojenimi vozili s hladilnimi sistemi, zato vam lahko nudimo prevoz svežega ali zamrznjenega sadja, zelenjave, mesa, rib, mlečnih izdelkov, cvetja ali farmacevtskih izdelkov 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Zagotavljamo vam nadzorovano okolje in varnost blaga od prevzema do dostave.

         PRIDOBITE HITRO PONUDBO

          TEKSTILNA INDUSTRIJA

          Image

          STROKOVNOST IN USPOSOBLJENOST

          Če so se včasih modne kolekcije menjevale na nekaj mesecev, se dandanes menjujejo vsak teden. Trgovci morajo s ponudbo vseskozi slediti hitremu povpraševanju, kar pomeni tudi hitro in pravočasno dostavo novih izdelkov v svoje prodajalne. Pri Sped Staru izvajamo transportno in logistično podporo tekstilni industriji pri oskrbi prodajnih centrov. To obsega tako transport blaga na mednarodni ravni oziroma transport od proizvajalca do centralnega skladišča ali na lokalni ravni oziroma transport od skladišča do končne prodajalne. Ne glede na vrsto dostave smo pri svojem delu vedno zanesljivi in točni.

          PRIDOBITE HITRO PONUDBO

           TEŽKA INDUSTRIJA

           Image

           STROKOVNOST IN USPOSOBLJENOST

           Pri Sped Staru smo specializirani in kompetentni tudi za transportne potrebe težke industrije. Nudimo transportne in logistične storitve za uvoz ali izvoz mehanizacije, strojev, opreme, strojnih komponent, polizdelkov in izdelkov težke industrije. To vključuje tudi logistično upravljanje, urejanje carinskih postopkov in zavarovanje blaga, tovor izrednih dimenzij, težek tovor, transport nevarnega ADR-blaga ... S svojim specializiranim znanjem in dolgoletnimi izkušnjami smo zanesljiv partner v industrijskih panogah, ki zahtevajo številne logistične rešitve, visoke varnostne standarde in hiter transport.

           PRIDOBITE HITRO PONUDBO

            INDUSTRIJA HI-TECH

            Image

            STROKOVNOST IN USPOSOBLJENOST

            Hi-tech oziroma visokotehnološki izdelki so dragocen tovor z veliko vrednostjo, zato je pri njihovem transportu ključno, da zagotovimo ustrezno varnost. Sped Star vozila se lahko pohvalijo z izjemnim varnostnim sistemom in sledenjem, vozniki pa s poznavanjem in upoštevanjem operativnih procesov in posebnih scenarijev v primeru nepredvidenih okoliščin. Pri transportu visokotehnoloških izdelkov vam zagotavljamo točnost, zanesljivost in kakovost transporta ter zagotovilo, da bo vaša pošiljka prispela na cilj takšna, kot smo jo prevzeli.

            PRIDOBITE HITRO PONUDBO

             CARINSKI POSTOPKI

             Image

             STROKOVNOST IN USPOSOBLJENOST

             Nudimo vam svetovanje in urejanje različnih carinskih postopkov in dokumentacije. Za vas pripravimo dokumentacijo za potrebe uvoznega in izvoznega carinjenja ter tranzitnega postopka. Prav tako opravimo zastopanje stranke pred carinskimi organi v vseh postopkih, ki so določeni s carinskim zakonom. Hitro in enostavno uredimo in izdelamo vse potrebne dokumente, da bo vaš tovor najhitreje prispel na cilj.

             PRIDOBITE HITRO PONUDBO

              ZAVAROVANJE BLAGA

              Image

              STROKOVNOST IN USPOSOBLJENOST

              Tovor je pri transportu izpostavljen različnim nevarnostim, nepredvidljive okoliščine pa lahko nastanejo kadar koli, zato je sklenitev transportnega zavarovanja v mednarodni trgovini nujno potrebna. Zavarovanje blaga pokriva večino pogostih tveganj, ki lahko nastanejo med transportom, od škode, povzročene zaradi prometne nesreče ali višje sile, požara ali eksplozije prevoznega sredstva do vloma v vozilo in tatvine blaga, poleg tega pa zavarovanje krije tudi nevarnosti zaradi izgube, fizične poškodbe ali uničenje zavarovanega blaga v času transporta.

              PRIDOBITE HITRO PONUDBO

               FORWARDING BLAGA

               Image

               STROKOVNOST IN USPOSOBLJENOST

               S porastom števila spletnih trgovin in spletnega nakupovanja forwarding blaga postaja vedno bolj priljubljen način transporta pošiljk, saj je hiter, preprost in ugoden. V primerjavi s klasičnim pošiljanjem prek pošte vam forwarding blaga nudi hitrejšo dostavo brez posrednikov na izbrani naslov. Nudimo vam forwarding blaga tako doma kot v državah Srednje in Južne Evrope, hitro, kakovostno in cenovno ugodno storitev, možnost sledenja pošiljkam in zavarovanje blaga ter zanesljivost.

               PRIDOBITE HITRO PONUDBO

                POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI

                ?
                Kdaj se odločiti za zbirni ali ekspresni prevoz?

                Ta odločitev je odvisna od več dejavnikov, na primer: od velikosti pošiljke, nujnosti pošiljke, vaših stroškov, če pošiljka ni pravočasno dostavljena, praznikov v državah tranzita ... Če je pomembno, da pošiljka prispe na cilj čim prej, vsekakor priporočamo ekspresni prevoz. Če pošiljka ni nujna, lahko izberete tudi zbirni prevoz.

                ?
                Kako naj vemo, ali smo izbrali najboljšega ponudnika?

                Pri izbiri transporta se veliko strank odloča na podlagi cene. Najnižja cena pa ni vedno tudi najboljša izbira. Če je vaša pošiljka vredna veliko oziroma jo potrebujete na točno določen termin, sta veliko bolj kot cena pomembni zanesljivost in točnost prevoznika, v primeru prevoza nevarnega ali občutljivega blaga pa tudi reference. Glede na vsebino svojega tovora premislite, ali je bolje plačati več in imeti partnerja, na katerega se lahko zanesete.

                ?
                Ali je bolje imeti enega ali več prevoznikov za eno destinacijo?

                Naše načelo je, da stranke vedno skušamo prepričati o sodelovanju s samo enim prevoznikom. Zaradi tega ne prihaja do neskladij med različnimi pošiljkami, reševanje morebitnih težav je veliko bolj preprosto, hkrati pa se zavežemo, da je Sped Star za vas na razpolago 365 dni v letu.

                ?
                Kdaj dodatno zavarovati blago med prevozom?

                Po CMR-konvenciji je blago v transportu zavarovano. Ker pa je cestni transport nepredvidljiv, svojim strankam vedno svetujemo, da če gre za transport občutljivega ali visoko vrednostnega blaga, le-tega še dodatno zavarujete. Le tako lahko v primeru poškodb ali kraje dobite povrnjeno celotno vrednost blaga.

                ?
                Ali je bolje imeti lastno ali najeto skladišče?

                Poleg transportnih storitev ponujamo tudi možnost skladiščenja blaga, zato svojim strankam vedno svetujemo najem naših skladišč in celovit servis Sped Star. in sicer zaradi povsem praktičnega razloga – le tako lahko ceno prevoza v največji meri znižamo, hkrati pa hitro in brez dodatnih zapletov poskrbimo za transport vaše pošiljke.

                ?
                Zakaj je treba vedno sporočiti dimenzije tovora in pogostost prevozov?

                Dimenzije tovora so pomembne, saj lahko le na tak način preračunamo, koliko prostora je še na voljo na posameznem tovornjaku oziroma ali se splača izvesti transport z manjšim vozilom. Rezultat uporabe večjega ali manjšega vozila pa je v ceni in hitrosti dostave. Za svoje stranke vedno stremimo k temu, da ponudimo najugodnejšo ceno.

                Najvišja ocena bonitetne odličnosti v Sloveniji. Platinasta odličnost za leto 2023. Najvišja ocena bonitetne odličnosti v Sloveniji. Platinasta odličnost za leto 2023.