O nas

NISMO NAJVEČJI, SMO PA ZAGOTOVO NAJBOLJ ZANESLJIV PARTNER

Ustanovitelj podjetja Sped Star, Goran Gregar, je vedno imel željo biti sam svoj šef. Svojo kariero na področju transporta in logistike je začel v večjem mednarodnem transportnem podjetju, a je kmalu zatem svojo kariero videl v lastnem podjetju. Iz majhnega podjetja je Sped Star d. o. o. v desetih letih zraslo v mednarodno konkurenčno podjetje, ki zagotavlja najkakovostnejše transportne in logistične storitve za naročnike z območja celotne Evrope in Balkana. Vozila Sped Star lahko opazite v 15 državah, specializirani pa smo za transportne in logistične storitve v državah Beneluksa in Nemčije. Vsako leto opravimo 3,5 milijona kilometrov in prepeljemo več kot 10.000 pošiljk različnih velikosti in pomembnosti. Vsak dan se trudimo, da vam s svojimi specializiranimi storitvami in strokovnim odnosom zagotovimo najboljši, najhitrejši, najvarnejši in ugoden transport vašega blaga. Morda nismo največji, smo pa zagotovo najbolj zanesljiv in zaupanja vreden partner na področju transporta in logistike!

Image
Image

TRANSPORTNE IN LOGISTIČNE STORITVE

Image

Pri Sped Staru vam nudimo mednarodne in lokalne prevoze različnih obsegov. Specializirani smo za prevoze nevarnega blaga, frigo prevoze, varno poskrbimo za transport tovora hi-tech, v svojem voznem parku pa imamo tudi vozila, prilagojena za hladilniški transport hitro pokvarljivega blaga in vozila, ki ustrezajo strogim farmacevtskim zahtevam. Poleg tega nudimo tudi logistiko za potrebe avtomobilskega in tekstilnega tovora ter tovora težke industrije, poskrbimo pa tudi za manjše storitve, kot so kombi prevozi ali selitve v tujino.

DRUGE STORITVE IN POSTOPKI

Image

Ne glede na to, katero storitev opravljamo za vas, vedno poskrbimo za varnost, zanesljivost, točnost in kakovost. Pri transportu nevarnega, vrednega ali posebnega blaga je varnost tovora, okolice in soudeležencev v prometu na prvem mestu. Z vsako dostavljeno pošiljko dokazujemo, da smo Sped Star zaupanja vreden in zanesljiv partner, ki skrbi, da vaš tovor na cilj prispe takšen, kot smo ga prevzeli. Pri Sped Staru smo izkušeni tudi v urejanju birokratskih transportnih postopkov.

Image
Waehouse
29.854 m2
SKLADIŠČNIH MEST
Box
10.879
POŠILJK LETNO
Truck
3,5 mio
KILOMETROV LETNO
Map
28
LOKACIJ
Earth
15
DRŽAV

POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI

?
Kdaj se odločiti za zbirni ali ekspresni prevoz?

Ta odločitev je odvisna od več dejavnikov, na primer: od velikosti pošiljke, nujnosti pošiljke, vaših stroškov, če pošiljka ni pravočasno dostavljena, praznikov v državah tranzita ... Če je pomembno, da pošiljka prispe na cilj čim prej, vsekakor priporočamo ekspresni prevoz. Če pošiljka ni nujna, lahko izberete tudi zbirni prevoz.

?
Kako naj vemo, ali smo izbrali najboljšega ponudnika?

Pri izbiri transporta se veliko strank odloča na podlagi cene. Najnižja cena pa ni vedno tudi najboljša izbira. Če je vaša pošiljka vredna veliko oziroma jo potrebujete na točno določen termin, sta veliko bolj kot cena pomembni zanesljivost in točnost prevoznika, v primeru prevoza nevarnega ali občutljivega blaga pa tudi reference. Glede na vsebino svojega tovora premislite, ali je bolje plačati več in imeti partnerja, na katerega se lahko zanesete.

?
Ali je bolje imeti enega ali več prevoznikov za eno destinacijo?

Naše načelo je, da stranke vedno skušamo prepričati o sodelovanju s samo enim prevoznikom. Zaradi tega ne prihaja do neskladij med različnimi pošiljkami, reševanje morebitnih težav je veliko bolj preprosto, hkrati pa se zavežemo, da je Sped Star za vas na razpolago 365 dni v letu.

?
Kdaj dodatno zavarovati blago med prevozom?

Po CMR-konvenciji je blago v transportu zavarovano. Ker pa je cestni transport nepredvidljiv, svojim strankam vedno svetujemo, da če gre za transport občutljivega ali visoko vrednostnega blaga, le-tega še dodatno zavarujete. Le tako lahko v primeru poškodb ali kraje dobite povrnjeno celotno vrednost blaga.

?
Ali je bolje imeti lastno ali najeto skladišče?

Poleg transportnih storitev ponujamo tudi možnost skladiščenja blaga, zato svojim strankam vedno svetujemo najem naših skladišč in celovit servis Sped Star. in sicer zaradi povsem praktičnega razloga – le tako lahko ceno prevoza v največji meri znižamo, hkrati pa hitro in brez dodatnih zapletov poskrbimo za transport vaše pošiljke.

?
Zakaj je treba vedno sporočiti dimenzije tovora in pogostost prevozov?

Dimenzije tovora so pomembne, saj lahko le na tak način preračunamo, koliko prostora je še na voljo na posameznem tovornjaku oziroma ali se splača izvesti transport z manjšim vozilom. Rezultat uporabe večjega ali manjšega vozila pa je v ceni in hitrosti dostave. Za svoje stranke vedno stremimo k temu, da ponudimo najugodnejšo ceno.

Najvišja ocena bonitetne odličnosti v Sloveniji. Platinasta odličnost za leto 2023. Najvišja ocena bonitetne odličnosti v Sloveniji. Platinasta odličnost za leto 2023.