Zasebnost in piškotki

Izjava o varstvu podatkov

Osnovne informacije

V podjetju Sped star  d.o.o., obravnavamo varstvo vaših osebnih podatkov zelo resno in dosledno izpolnjujemo pravila trenutno veljavnih predpisov o varstvu podatkov. Del tega je predvsem „Osnovna uredba o varstvu podatkov“ (v nadaljevanju: Uredba “DS-GVO”,(EU) 2016/679 evropskega parlamenta in sveta oz. Splošna uredbo o varstvu podatkov (ang. General Data Protection Regulation – GDPR). 

Osebni podatki se na naših spletnih straneh ob uporabi naših spletnih storitev pojavljajo le v
potrebnem obsegu in se obdelujejo le v skladu z namenom. Osebni podatki so tisti podatki, preko katerih se vas lahko prepozna osebno, ali z vami povezani ostali podatki.

Odgovorna služba za varstvu podatkov pod GDPR:

Sped star d.o.o.
Pod Hribom 55
1000 Ljubljana
Slovenija
Telefon:  +386  59 048 030
Telefaks: +386 59 039 472
E-mail: info@sped-star.com goran@sped-star.com

Pridobljene podatke obdelujejo ali se jim lahko posreduje, če:

 • ste bili o tem na drugem mestu (npr. opozorilo v obrazcu za povpraševanje) izrecno obveščeni in ste v to privolili,
 • Se podatki preko odgovorne službe dajo na razpolago v psevdonimni obliki in odgovorna služba zagotovi, da pooblaščena podjetja skupine te podatke ne more razsev dominirati, ali
 • odgovorna služba podatke shrani v anonimni obliki in potem shranjeni podatki ne podlegajo več določilom o varstvu podatkov.

Obseg izjave o varstvu podatkov

Naslednja izjava vam daje pregled o tem, kako zagotavljamo varstvo podatkov in katere vrste podatkov se s katerim namenom in na kateri pravni podlagi zajemajo in obdelujejo. Izjava ima načelno veljavo za vse spletne strani in aplikacije pod odgovornostjo podjetja Sped star d.o.o.. Če spletne strani odstopajo od teh načel obdelave podatkov ali se slednje dopolnjujejo z lastnimi, je to na primeren način označeno na ustreznih spletnih straneh.

Ta izjava o varstvu podatkov je sestavljena iz petih delov:

 • Prvi del (Določila za zasebne uporabnike) velja za zasebne uporabnike storitev podjetja Sped star.
 • Drugi del (Določila za poslovne uporabnike) velja za poslovne uporabnike storitev podjetja Sped star.
 • Tretji del (Določila za kandidate/prosilce na razpise delovnih mest) velja za zasebne uporabnike storitev podjetja Sped star. v zvezi z oddajo prošnje na razpis.
 • Četrti del (Splošne informacije in določila za Sped star. internetne strani) velja za vse uporabnike, ki koristijo storitve ali spletne strani in aplikacije podjetja Sped star..
 • Peti del (Informacije za oškodovance) velja za vse uporabnike, katerih podatki podlegajo zakonu o varstvu podatkov, vendar ne pravne osebe.

Nadalje lahko naše spletne strani vsebujejo povezave s spletnimi stranmi drugih ponudnikov, ki jih ta izjava o varstvu podatkov ne zajema.

I. Določila za zasebne uporabnike

Ta del izjave o varstvu podatkov velja za zasebne uporabnike storitev podjetja Sped star.. Pravna podlaga za obdelavo vaših podatkov temelji na vašem danem soglasju v tej izjavi o varstvu podatkov, kot privolitev. 

Uporaba in verifikacija osebnih podatkov

Osebni podatki, ki ste jih navedli, so med drugim naslednji:

 • Vaše ime in priimek
 • Vaš naslov (poštna številka, kraj, ulica in hišna številka, dodatki k naslovu)
 • Vaš naslov elektronske pošte
 • Vaša številka stacionarnega in/ali mobilnega telefona
 • Vaša država
 • Vaše plačilne informacije

Če ste nam posredovali vaše osebne podatke, jih bomo uporabili za odgovarjanje na vaša vprašanja, za obdelavo in izvedbo vašega povpraševanja po svetovanju, za tehnično administracijo, za dejavnosti prijave in znotraj trenutnih internetnih strani ali aplikacij za dostop do ponujenih storitev. Pravna podlaga za to je člen  6 pogl. 1  stavek 1 b DS-GVO oz. vaša privolitev. Privolitev za uporaba osebnih podatkov, ki ste jih dali na razpolago, lahko kadarkoli prekličete. Prosimo, obrnite se v ta namen, po možnosti z navedbo naloga  na: info@sped-star.com.

Vzpostavitev telefonskega stika s strani podjetja Sped star

Če ste privolili v našo izjavo o varstvu podatkov in nam pri povpraševanju za svetovanje sporočili vašo telefonsko številko, se bomo pred posredovanjem našega povpraševanja za svetovanje našemu partnerskemu podjetju, z vami telefonsko povezali, da preverimo pravilnost vaših podatkov, se pogovorimo o vašem načrtu in vam posredujemo primerno strokovno podjetje.

Informacija o posredovanju vaših podatkov in ocenitev

Če ste privolili v našo izjavo o varstvu podatkov in nam pri povpraševanju za svetovanje sporočili vaš naslov elektronske pošte, vas bomo preko našega servisa po elektronski pošti obvestili o trenutnem stanju vašega povpraševanja za svetovanje. Ob tem vam bomo poslali med drugim sporočilo s kontaktnimi podatki posredovanega strokovnega podjetja ter v nadaljevanju svetovanja možnost za ocenitev tega strokovnega podjetja. V kolikor nam vašega naslova elektronske pošte ne navedete, vam žal ne moremo omogočiti servisa strokovnega svetovanja.

Nadaljnje posredovanje osebnih podatkov

Za opravljanje servisa strokovnega svetovanja oz. posredovanja strokovnega podjetja za svetovanje in/ali nakup, vzdrževanje ali popravilo ogrevalne naprave ali drugega proizvoda iz Sped starovega programa bomo z vašo privolitvijo osebne podatke, ki ste jih navedli, posredovali eksternim strokovnim podjetjem, ki z nami sodelujejo kot poslovni partnerji in so dejavni v vaši regiji.

Tega poslovnega partnerja bomo pozvali, da se znotraj določenega časovnega obdobja poveže z vami, da lahko izvede z vaše strani zahtevano strokovno svetovanje in/ali poda ponudbo. V ta namen se bo strokovno podjetje z vami povezalo po elektronski pošti in/ali telefonu.

Nadaljnja obdelava in brisanje vaših podatkov

Razen navedenega se vaši osebni podatki ne bodo posredovali tretjim osebam, to je osebam ali podjetjem izven Sped star podjetja. Izbris shranjenih osebnih podatkov se izvede če prekličete vašo privolitev za shranitev osebnih podatkov, če podatki niso več potrebni za izpolnitev s shranitvijo povezanega namena ali je shranitev teh podatkov nedopustna iz drugih zakonskih vzrokov.

Reklama in privolitev za reklamo

Mi, Sped star d.o.o.,, vas po elektronski pošti, pošti ali telefonu obveščamo le o naših storitvah in vas v danem primeru povprašamo po vašem mnenju, če ste izrecno podali vašo privolitev za uporaba vaših osebnih podatkov za reklamne namene (Opt-In).

To izvedete z aktivno postavitvijo kljukice pod našimi obrazci ob izjavi „Da, dovoljujem, da podjetje Sped star d.o.o., uporablja moj naslov elektronske pošte in/ali telefonsko številko in me obveščata o najnovejših proizvodih, storitvah in prodajnih akcijah. S tem izkoristim tudi možnost, da preko tržnih in javnomnenjskih raziskav izražam tako kritiko, kot tudi pohvalo. To privolitev lahko z vplivom na prihodnost kadarkoli prekličem.”

Prosimo upoštevajte: Besedilo, ki je prikazano na posamezni spletni strani /aplikaciji lahko vsebuje druga podjetja, če jih zadeva vaše vprašanje.

Če ste nam podali vašo privolitev za to vrsto uporabe, vendar v prihodnje od našega podjetja ne želite več reklame ali anketiranja, lahko vašo privolitev, kadarkoli z vplivom na prihodnost, prekličete. Vaši podatki se bodo potem izbrisali ali, v kolikor so še potrebni za obračunske ali knjigovodske namene, shranili vezani v te namene. Za preklic nam pišite na elektronski naslov: info@sped-star.com.

Uporaba osebnih podatkov pri prijavi na E-novice

Če se na Sped stra spletnih straneh prijavite za eno od naših e-novic, se vaš naslov elektronske pošte uporablja v namen informiranja in reklame, dokler se ne odjavite od teh novic. S prijavo na novice bomo shranili vaš naslov elektronske pošte, vaš IP naslov in datum prijave. Ta hramba podatkov služi le kot dokazilo v primeru, da tretja oseba zlorabi vaš naslov elektronske pošte in se brez vednosti upravičenca prijavi za prejemanje novic.

Vašo privolitev in prejemanje e-novic lahko kadarkoli z vplivom na prihodnost prekličete. Če ne želite več prejemati e-novic, lahko kadarkoli preko odpovedne povezave v e-novicah zahtevate izbris iz našega razdelilnika ali pa nam pišete na elektronski naslov info@sped-star.com

Uporaba osebnih podatkov pri uporabi kontaktnega obrazca

Če nam pošljete vprašanja preko enega naših kontaktnih obrazcev, bomo vaše podatke iz kontaktnega obrazca, vključno s tam navedenimi kontaktnimi podatki shranili z namenom obdelave vašega povpraševanja in za primer dodatnih vprašanj k isti temi. Teh podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam.

Privolitev za uporabo na kontaktnem obrazcu posredovanih podatkov lahko kadarkoli prekličete. Prosimo, da se glede tega obrnete na: info@sped-star.com

II. Določila za poslovne uporabnike

Ta del določil o varstvu podatkov velja le za poslovne uporabnike le v takšni meri, kot te zadevajo osebne podatke kontaktnih partnerjev na naših spletnih straneh in v naših aplikacijah.

Osebne podatke Sped star zajema in obdeluje v naslednje namene:

 • Posredovanje povpraševanj strank
 • Posredovanje strankam, ki so poslale povpraševanje
 • Prikaz v seznamu strokovnih podjetij, ki sodelujejo s podjetjem Sped star (iskanje na www.sped-star.si)

Če nam posredujete osebne podatke, bomo slednje uporabili le za odgovore na vaša vprašanja, za odvijane z vami sklenjenih pogodb, za tehnično administracijo, za prijavne aktivnosti in za storitve, ki so na voljo znotraj spletnih strani.

Izbris shranjenih osebnih podatkov se izvede, če prekličete vašo privolitev za shranjevanje podatkov, če ni več potrebna vaša obveščenost za izpolnitev s shranitvijo zasledovanega
namena ali če je shranitev iz drugih zakonskih vzrokov nedopustna. V ta namen se prosim obrnite na info@sped-star.com. Vaši podatki se potem izbrišejo ali, če se še potrebujejo za dokazne, obračunske in/ali knjigovodske namene shranijo, vezano samo v te namene.

Piškotki in uporaba orodij za analizo

Internetne strani in aplikacije podjetja Sped star na več mestih uporabljajo tako imenovane piškotke. S pomočjo teh lahko ustvarimo uporabniku bolj prijazno, učinkovito in varno ponudbo. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se odložijo v vašem računalniku, shranjuje pa jih vaš brskalnik. Večina piškotkov, ki jih uporabljamo, so tako imenovani “sejni piškotki”. Ti se po koncu vašega obiska samodejno izbrišejo. Piškotki v računalniku ne naredijo škode in ne vsebujejo virusov.

Sped star v te namene uporablja tudi orodja za analizo, na primer Google Tag Manager. Uporabljeni podatki dani na razpolago se shranjujejo popolnoma anonimno. Shranjevanje teh podatkov lahko pod določenimi pogoji poteka tudi izven Evropske unije.

Z implementacijo in uporabo orodij za analizo in sledilnih tehnologij v najkrajšem času anonimiziramo osebne podatke – tako na straneh ponudnikov z ustreznimi pogodbami, ali v okviru našega prvega koriščenja, tako da vaše informacijske pravice ni možno izvesti na vse sledilne naštete tehnologije.

Z ustrezno nastavitvijo brskalnika ali aplikacije oziroma uporabljenega operacijskega sistema (iOS, Android) lahko preprečite posredovanje takšnih podatkov, vendar lahko to v nekaterih primerih povzroči težave pri prikazu, uporabi ali delovanju ponujene vsebine ali storitve. 

Razen tega v nekaterih primerih uporabljamo piškotke za merjenje uspešnosti in izboljšanje
naših reklamnih ukrepov. Za to uporabljamo naš Conversion-Tracking. Piškotek se postavi takoj, ko vzpostavite povezavo s Sped star reklamnim sredstvom, ki je povezano prek oglaševalske platforme. Piškotek vsebuje reklamni ID in se izdela z veljavnostjo 60 dni. Ne vsebuje značilnosti kot so (npr. popoln IP naslov, ime in priimek, naslov, naslov elektronske pošte), preko katerih bi vas bilo možno osebno prepoznati. Vendar preko reklamnega ID prepoznamo, preko katerega reklamnega sredstva ste postali pozorni na Sped star v nobenem primeru ne izvede združevanja reklamne ID z osebnimi podatki. Uporabniki, ki ne želijo sodelovati v Conversion-Tracking, lahko piškotek deaktivirajo preko svojega brskalnika.

Google analitika in Google Tag Manager

Ta spletna stran uporablja Google Analytics, spletno analizno službo Google Inc. („Google“). Google Analytics uporablja t.i. »piškotke«, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočajo analizo vaše uporabe spletne strani. S piškotkom ustvarjene informacije o vaši uporabi te spletne strani, se praviloma prenašajo na Google strežnik v ZDA in se tam shranijo. V primeru aktiviranja anonimnosti IP naslova na tej spletni strani pa Google vaš IP naslov znotraj držav članic Evropske unije ali drugih pogodbenih držav Dogovora o evropskem gospodarskem prostoru predhodno skrajša. Le v izjemnih primerih se na Google strežnik v ZDA prenese poln IP naslov in tam skrajša. Po naročilu upravljalca te spletne strani bo Google to informacijo uporabil za ovrednotenje vaše uporabe te spletne strani, da poda poročila o aktivnostih na tej spletni strani in izvede nadaljnje z uporabo spletne strani in interneta povezane storitve za upravljalca spletne strani. IP naslov, ki se preko vašega brskalnika posreduje Google Analytics se ne združuje z drugimi podatki Googla.

Shranjevanje piškotkov lahko z ustrezno nastavitvijo programske opreme vašega brskalnika preprečite; vendar vas opozarjamo, da v tem primeru morda ne boste mogli v polnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Razen tega lahko preprečite zajemanje in obdelavo s piškotki proizvedenih podatkov, ki se nanašajo na vašo uporabo spletne strani (vključno z vašim IP naslovom) s strani Googla , tako da naložite in instalirate brskalniški Plugin iz naslednje povezave: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de. Podrobne informacije glede pogojev uporabe in varstvu podatkov najdete pod povezavo http://www.google.com/analytics/terms/de.html oz. pod povezavo https://www.google.com/intl/de/policies/.

Opozarjamo, da je bil za zagotavljanje anonimnega zajemanja IP naslovov (IP-Masking)) na tej strani Google Analytics razširjen s funkcijo „anonymizeIp“.

Ta spletna stran razen tega uporablja Google Tag Manager. S to storitvijo se lahko preko površine upravljajo spletne oznake. Google Tool Manager implementira samo oznake. To pomeni: ne uporabljajo se piškotki in ne zajemajo se osebni podatki. Google Tool Manager izloča druge oznake, ki v danem primeru zajemajo podatke. Vendar Google Tag Manager ne posega v te podatke. Če se je na ravni domene ali piškotkov izvedlo deaktiviranje, ostaja to tudi ta vse sledilne oznake, če je bila implementirana z Google Tag Managerjem.

Deaktiviranje Google analitike

Zajemanje preko Google Analytics lahko preprečite, če aktivirate sledeč gumb. Nastavi se Opt-Out-piškotek, ki preprečuje bodoče zajemanje vaših podatkov pri obisku te spletne strani:

Google Adwords Conversion Tracking

Sped star kot Google AdWords stranka uporablja Google Conversion Tracking, analizno storitev Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“). Pri tem Google AdWords na vaš računalnik nastavi piškotek („Conversion Cookie“), v kolikor ste preko Google prikaza prispeli na našo spletno stran. Ti piškotki se po 540 dneh razveljavijo in ne služijo osebni identifikaciji. Če obiščete določene naše strani in piškotek še ni potekel, lahko mi in Google prepoznamo, da je nekdo obiskal prikaz in bil napoten na našo stran. Vsaka AdWords stranka dobi drug piškotek. Piškotkov tako ni možno zasledovati preko spletnih strani AdWords strank. Informacije, ki se pridobijo preko Converson piškotkov so namenjene izdelavi Conversion statistik za AdWords stranke, ki so se odločile za Conversion-Tracking. AdWords stranke izvejo skupno število uporabnikov, ki so obiskale njihov oglas in so bile napotene na stran opremljeno s Conversion-Tracking oznako. Vendar ne vsebujejo informacij, s katerimi bi bilo možno osebno prepoznati uporabnika.

Če ne žeite sodelovati v Trackingu, lahko temu koriščenju in uporabi ugovarjate, tako da s primerno instalacijo v programski opremi vašega brskalnika (možnost deaktiviranja) preprečite instalacijo piškotkov. Potem ne boste zajeti v statistikah Conversion-Tracking. Nadaljnje informacije ter izjavo o varstvu podatkov podjetja Google najdete pod povezavo: http://www.google.de/policies/privacy/.

Third-Party piškotki

Sped star se poslužuje nekaterih reklamnih partnerjev, ki pomagajo pri tem, da so internetna ponudba in spletne strani za vas privlačnejše. Zato se pri obisku Sped star spletnih strani na vašem disku shranijo tudi piškotki partnerskih podjetij. To so začasni/ stalni piškotki, ki se po določenem času avtomatsko izbrišejo. Ti začasni ali tudi stalni piškotki (trajanje od 14 dni do 10 let) se shranijo na vašem disku in se po podanem času sami od sebe izbrišejo. Tudi piškotki naših partnerjev vsebujejo le psevdonime, po navadi celo anonimne podatke. To so na primer podatki o tem, katere proizvode ste si pogledali, ali je bilo kaj kupljeno, kateri proizvodi se iščejo, itd. 

Pri tem nekateri naši partnerji zajemajo tudi širše od spletnih strani, informacije o tem, katere spletne strani ste predhodno obiskali, ali za katere proizvode se zanimate, da vam lahko s pomočjo tega prikažejo reklamo, ki v največji meri ustreza vašim interesom. Ti psevdonimski podatki se nikoli ne povezujejo z vašimi osebnimi podatki. Njihov namen je
izključno, da se našim reklamnim partnerjem omogoči, da vam ponudijo reklamo, ki bi vas lahko dejansko zanimala.

Re-Targeting tehnologija

Naše spletne strani pri tem uporabljajo tako imenovane Re-Targeting tehnologije. Te tehnologije uporabljamo, da za vas naredimo internetno ponudbo bolj zanimivo. Ta tehnika omogoča, da uporabnike interneta, ki so se že zanimali za naše trgovine in naše proizvode, z reklamo nagovorimo na spletnih straneh naših partnerjev. Prepričani smo, da je personalizirana, interesno orientirana reklama za uporabnika interneta praviloma zanimivejša kot reklama, ki nima te osebne usmerjenosti. Prikaz teh reklamnih sredstev na straneh naših partnerjev se izvaja na osnovi tehnologije piškotkov in analizi predhodnega uporabniškega obnašanja. Ta oblika reklame poteka popolnoma pseudonimno. Uporabniški profili z vašimi osebnimi podatki se ne združujejo.

Z uporabo naše strani privolite, da se lahko uporabljajo t.i. piškotki in se tako zajemajo, shranjujejo in uporabljajo vaši uporabniški podatki. Nadalje se vaši podatki v piškotkih shranijo preko konca brskalniškega obiska, da se lahko npr. pri vašem naslednjem obisku spletnih strani ponovno prikličejo. To privolitev lahko kadarkoli, z vplivom na prihodnost, prekličete s tem, da v svojih nastavitvah brskalnika preprečite sprejem piškotkov.

Google Remarketing

Uporabljamo Remarketing tehnologijo podjetja Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“). S to tehnologijo se s ciljno reklamo na straneh omrežja Google partnerja ponovno nagovarjajo uporabniki, ki so že obiskali naše spletne strani ali uporabljali naše online storitve in se zanimali za ponudbo. Prikaz reklame se izvede z uporabo piškotkov, ki niso besedilne datoteke, ki se shranijo na računalniku uporabnika. S pomočjo besedilnih datotek se lahko analizira uporabniško vedenje in se nato uporabi za usmerjeno priporočilo proizvodov in interesom bazirano reklamo.

Če ne želite prejemati na interesih temelječe reklame, lahko uporabo piškotkov s strani Googla v te namene izklopite, tako da prikličete stran https://www.google.com/settings/ads/onweb“ \l „display_optout“ \t „_blank. Podrobnejše informacije o Google Remarketing-u ter izjavo o varstvu podatkov podjetja Google najdete pod povezavo: https://www.google.com/privacy/ads/.

S koriščenjem naših ponudb se strinjate z obdelavo vaših podatkov s strani podjetja Google na tukaj opisan način in v prej naveden namen. Opozarjamo na to, da ima Google lastne smernice za varstvo podatkov, ki so neodvisne od naših. Ne prevzemamo nikakršno odgovornost ali jamstvo za te smernice in postopke.

Facebook Remarketing

Na tej spletni strani se uporablja funkcija Remarketing ali „Custom Audience“ od Facebooka. S to funkcijo lahko obiskovalce naše spletne strani usmerjeno reklamno nagovarjamo, tako da se prikazujejo individualizirane, interesno orientirane reklamne oglase, če obiščete Facebook. Za izvedbo analize uporabe spletnih strani, ki tvorijo osnovo za izdelavo interesno orientiranih reklamnih oglasov, Facebook uporablja piškotke. 

V ta namen shrani Facebook v brskalnikih obiskovalcev naše spletne strani majhno datoteko s številčno serijo. Preko teh številk se zajemajo obiskovalci spletne strani ter anonimni podatki o uporabi spletne strani. Osebni podatki obiskovalcev spletne strani se ne shranjujejo. Če nato obiščete Facebook, vam bodo prikazani reklamni oglasi, ki zelo verjetno upoštevajo od vas predhodno priklicane proizvode in informacije. Če ne želite, da se podatki zajemajo preko Facebooka, lahko pod sledečo povezavo odklonite shranjevanje: https://www.facebook.com/settings/?tab=ads. Ob uporabi več brskalnikov morate postopek izvesti za vsak brskalnik posamezno.

Hotjar

Za izboljšanje uporabniških izkušenj na naših spletnih straneh uporabljamo programsko opremo Hotjar (https://www.hotjar.com, 3 Lyons Range, 20 Bisazza Street, Sliema SLM 1640, Malta, Europe). S pomočjo Hotjar lahko merimo in ovrednotimo uporabniško vedenje (premiki miške, kliki, višina listanja, itd.) na naših spletnih straneh. V ta namen uporablja Hotjar piškotke na končnih napravah uporabnikov in lahko v anonimni obliki shrani podatke uporabnikov, kot so npr. informacije o brskalniku, operacijskem sistemu, trajanje obiska spletne strani. Obdelavo podatkov preko Hotjar lahko preprečite, tako da v nastavitvah vašega spletnega brskalnika izklopite uporabo piškotkov in izbrišete že aktivne piškotke.

V. Informacije za oškodovance

Ta del izjave o varstvu podatkov nudi dodatne informacije o uresničevanju pravic oškodovancev nasproti podjetju Sped star.

Vaša identiteta

Za izpolnitev pravic prizadetih DS-GVO / GDPR je lahko potrebno, da Sped star v primeru osebnih podatkov, ki so se pridobili na osnovi pogodbenih odnosov, naključno ali pri upravičenem dvomu, zahteva dodatne informacije za dokazilo vaše identitete. To se zgodi predvsem v primeru če je informacijska prošnja v elektronski obliki, pa iz podatkov pošiljatelja ni možno sklepati o naravni osebi.

Imate pravico, 

 • da v skladu s členom 15 DSGVO zahtevate informacije o vaših osebnih podatkih, ki jih obdelujemo. Predvsem imate pravico zahtevati podrobne informacije o namenih obdelave, kategoriji osebnih podatkov, kategoriji prejemnikov, katerim se vaši osebni podatki razkrivajo ali bodo razkrili, načrtovanem obdobju shranjevanja, obstoječi pravici do popravkov, izbrisa, omejitvi obdelave ali pravici ugovora, obstoju pravice do pritožbe, izvoru vaših podatkov v primeru, da slednjih nismo zajemali mi ter o obstoju avtomatizirane možnosti rešitev vključno s profiliranjem in informacij k temu;
 • da v skladu s členom 16 DSGVO zahtevate takojšen popravek nepravilnih ali nepopolnih vaših dosedaj pri nas shranjenih osebnih podatkov;
 • da v skladu s členom 17 DSGVO zahtevate izbris vaših, pri nas shranjenih osebnih podatkov, če slednji niso potrebni za obdelavo in izvajanje pravice svobode izražanja ali informacij za izpolnitev pravnih obveznosti na temelju javnega interesa ali uveljavitev, izvajanje ali zagovor pravnih zahtev;
 • da v skladu s členom 18 DSGVO zahtevate omejitev obdelave vaših osebnih podatkov, v primeru, da osporavate pravilnost podatkov ali je njihova obdelava nezakonita, vendar odklanjate izbris vaših podatkov in mi podatkov ne potrebujemo več, jih pa potrebujete vi za uveljavljanje, izvajanje ali zagovarjanje pravnih zahtev ali se v skladu s členom 21 DSGVO vložili ugovor proti obdelavi;
 • da v skladu s členom 20 DSGVO zahtevate prejem vaših osebnih podatkov, ki ste nam jih dali na razpolago, v strukturirani, običajni in strojno berljivi obliki ali prenos drugi odgovorni osebi; 

Za uveljavitev teh pravic se obrnite prosim na:

Pooblaščenec za varstvo podatkov v Sped star:
Pod hribom 55, 
1000 Ljubljana
Telefon: +385 59 048 030
Telefax: +386 59 039 472
E-mail: info@sped-star.com

V skladu s členom 7 odstavek 3 DSGVO lahko vašo enkratno privolitev oz. soglasje, ki ste nam ga dali, kadarkoli prekličete. To ima za posledico, da obdelavo podatkov, za katero ste dali privolitev ne smemo več izvajati;

Vašo privolitev lahko prekličete, če nam pišete na: info@sped-star.com

V skladu s členom 77 DSGVO se lahko pritožite pri nadzornem organu. Za pritožbo lahko uporabite nadzorni organ v vašem kraju ali državi ali naš naslov podjetja za pritožbe.

Pristojni nadzorni organ:
Republika Slovenija – Informacijski pooblaščenec
Zaloška 59, SI-1000 Ljubljana
Telefon: +386 1 230 97 30
Telefaks: +386 1 230 97 78
E-mail: gp.ip(at)ip-rs.si

Varnostno opozorilo

Trudimo se, da vaše osebne podatke s tehničnimi in organizacijskimi možnostmi shranimo tako, da da niso dostopni tretjim osebam. Vendar pri komunikaciji preko elektronske pošte ni možno zagotoviti popolnega varstva osebnih podatkov, tako da vam pri zaupnih informacijah priporočamo pošiljanje preko pošte.

Najvišja ocena bonitetne odličnosti v Sloveniji. Platinasta odličnost za leto 2023. Najvišja ocena bonitetne odličnosti v Sloveniji. Platinasta odličnost za leto 2023.